Samppanjabaari Tampereen keskustaan

Törmäsin tänään Facebookissa  Champagne bar Santén sivuun. Sivulla on vielä kovin niukasti tietoa siitä, mitä on tapahtumassa, ja millainen paikan konsepti tarkalleen ottaen on. Huhuilin Facebook-kavereiltani, onko heillä tarkempaa tietoa uudesta paikasta. Viinibaari on avautumassa ilmeisesti Koskipuistoon, Hatanpään valtatie 2:n punaiseen tiilitaloon. Samassa talossa on toiminut pitkään pieni kahvi- ja teekauppa sekä R-kioski. Paapan Kapakka on aivan nurkan takana.

Pitää käydä joku päivä vakoilemassa, minkä liikkeen tilalle Santé on tulossa. Ja jos tiedätte lisää tästä kiinnostavan kuuloisesta paikasta, vinkatkaa. Odotukseni nousivat nimittäin aika korkealle. Halpoja olutpaikkojahan tämä kaupunki on pullollaan, mutta kunnon kuohuvista pääsee tällä hetkellä nauttimaan kalliimpien ravintoloiden lisäksi lähinnä vain Inezissä. Hämeenkatu 10:n tulipalon jälkeen kuopattu Tabu yritti aikoinaan viritellä jotain viini/shamppanjaloungen tyylistä. Myös Koskikeskuksen Skål on yrittänyt profiloitua pikkupurtavan, hyvien drinkkien ja kuohuvien paikaksi, mutta ei käsittääkseni ole kovin hyvin siinä onnistunut. Entinen Hop Lopin tila Koskarin alakerrassa ja Ravintolamaailman teinijuottoloiden läheisyys taitavat verottaa asiakaskuntaa.

Kiinnostavaa ja innostavaa. Olen jo pitkään ollut siinä iässä, että maksan mielelläni hiukan enemmän laadusta, tunnelmallisesta ja rauhallisesta miljööstä ja elämyksistä. Gastropubeja Tampereella alkaa olla jo joka lähtöön, mutta viinien ystävät ovat joutuneet tyytymään niukkaan tarjontaan. Ehkä Santé korjaa tilannetta.

EDIT: Heti seuraavana päivänä Moro jo kertoikin, että Specsaversin paikalle on todellakin tulossa samppanjabaari. Santéa alkaa pyörittää Tuula Tikkanen, joka on tuttu Venla-bistrosta. Baariin tulee 40 asiakaspaikkaa ja kesäksi pieni terassi. Viinivalikoimasta vastaa sommelier Heidi Mäkinen. Santéssa myydään myös kuohuvaa laseittain, ja hinnat vaihtelevat 6,50 eurosta 12,50 euroon.

Kuulostaa todella hyvältä. Ja avajaisia lupaillaan jo pääsiäisen jälkeen. Nyt tiedän, millä terassilla vietän kauniit kesäillat.

 

 

2 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.