Arvostelu: Pyynikin Herkku Buffet on piirun verran parempi mättöpaikka

Pyynikintorin kebab-pizzerian tilalle tuli jonkin aikaa sitten uusi paikka, Pyynikin Herkku Buffet. Omistaja on kuulemma sama kuin vanhassa pizzeriassa. Kuulin tuttavaltani sen verran mielenkiintoisia kokemuksia paikan lounaasta, että tämä meni heti testilistalle. Oivallinen hetki koitti sunnuntai-iltana, jolloin kokoonnumme usein nyyttärimeiningillä ystävien luona.

Herkku Buffet näyttää ulospäin aika tavalliselta pizzerialta. Sisustus on siisti ja simppeli, lähes askeettinen. En kuitenkaan valita. Syön kuitenkin mieluummin pelkistetyssä ja puhtaassa paikassa kuin rihkaman ja pölyttyneiden muovikukkien keskellä.

Listat löytyvät sekä ikkunoista että sisältä. Kuten kaikissa kebab-pizzerioissa, täälläkin lista on niin laaja, että se saa epäilemään ruoan laatua. Tarjolla on valtava valikoima pizzoja, perussetti kebabeja ja falafeleja, pastaa, erikoisannoksia (grillilautasen tyyppisiä) ja vielä aamiaista ja lounastakin.

Aamiaista saa kello 7-10 ja lounasbuffet on lämpimänä kello 10.30-15. Nopea silmäys kertoo, että lounasbuffet on laaja ja monipuolinen, tekisi mieli sanoa jopa skitsofreeninen. Listalla ovat iloisesti keskenään pannupizzat, intialaiset kastikkeet, isoäidin lihapullat ja lohikeitto.

Aasin potku kuulosti sen verran hauskalta, että sellainen lähti matkaamme.
Aasin potku kuulosti sen verran hauskalta, että sellainen lähti matkaamme.
Smoothieita ja muita kevytpiperryksiä ei tältä aamiaislistalta löydy.
Smoothieita ja muita kevytpiperryksiä ei tältä aamiaislistalta löydy.

Jotta saisimme mahdollisimman monipuolisen kuvan ruoista, tilasimme erilaisia annoksia. Kaksi maistelijaa tilasi pizzan (7,50-8 e). Mexicana-pizzassa oli ainakin salamia ja pepperoneja, Aasin potkussa kinkkua, nautaa, pepperoneja, vihreää chiliä ja sipulia. Tilasimme myös iskender-kebabin (7,50 e) ja Papa´s Specialin (7,50 e), jossa oli kanafileitä, pepperoneja, tulinen kermakastike ja riisi (vaihtoehtona myös ranskalaiset).

Ruokien saamisessa kesti aika kauan. Paikka oli lähes tyhjä, mutta pari asiakasta näkyi tilanneen annokset etukäteen ja tuli vain hakemaan ne. Nälkä alkoi kurnia lähes puolen tunnin odottelun aikana. Toisaalta annoksen valmistamisen kestäminen on parempi merkki kuin se, että takahuoneessa kilahtaa mikro, ja ruoka on valmis parissa minuutissa. Palvelu oli perustasoa: ystävällistä, mutta ei erityisen mieleenjäävää.

Mielenkiintoisin annos oli kanalautanen. En odottanut tältä juuri mitään, koska olen tottunut samaan pikaruokapaikoissa läpikuivaksi kärvennettyä kanaa. Yllätys oli erittäin positiivinen. Kanafileet olivat todella pehmeitä ja mureita. Hiukan intialaistyyppisessä kastikkeessa oli reilusti mausteita, ja pepperonit olivat tulisia ja napakoita. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde, ja parhaita mättöpaikoissa syömiäni kana-annoksia. Olen syönyt huonompaa kanaa monessa hienommassa ravintolassa.

Kebab oli tavallista tasoa, mutta ei missään nimessä huono. Liha oli pehmeää, ja kastikkeen lisäksi annoksessa oli luonnonjugurttia. Olisin kaivannut kebablihan kastikkeeseen enemmän mausteita. Salaatissa oli jäävuorisalaatin lisäksi kurkkua, tomaattia ja sipulia. Ei siis vain kaaliraastetta, siitä plussaa.

Täytteiden perusteella kuvittelin, että Aasin potku olisi todellinen läskipizza. Pizza oli värikäs ja täytteitä mukavasti, mutta annos oli paljon ”kiltimpi” kuin kuvittelin. Halpaa pepperonia oli laitettu pizzaan paljon, lihaa taas turhan säästeliäästi.

Mexicana-pizza sen sijaan näytti todelliselta krapularuoalta – ja myös maistui siltä. Molempien pizzojen pohja oli mukavan ohut ja kiitettävän rapea. Täytteet olivat saaneet kunnolla väriä. Yleensä en osta pikapaikkojen pizzoja, koska en voi sietää puoliraakoja herkkusieniä ja kinkkua, jolla hätäisesti paistetut lätyt on kuorrutettu.

Kaikkien annosten koristeena oli rucolaa, mikä oli toisaalta huvittavaa, mutta toisaalta sympaattista. Aika harvassa kebab-pizzeriassa annoksia edes vaivaudutaan koristelemaan.

En ole vielä testannut Herkku Buffetin lounasta. Lounaalla kolme kertaa käynyt tuttavani kuvaili kotiruoan tasoa vaihtelevaksi. Etenkin kana-annokset, joita listalla on paljon, ovat olleet onnistuneita. Kerran tarjolla oli ollut leivitettyä hawaijinleikettä, joka latisti fiilikset ja vei ajatukset huoltoasemalle. Netissä ja ravintolassa olevat lounaslistat eivät myöskään aina ole täsmänneet. Tuttava kehui paikan omistajan asiakaspalvelua. Herra kuulemma juttelee asiakkaille ja esittelee mielellään ruokia. Meitä palveli mielestäni nuorempi ja hiljaisempi mies. Erikoinen fusion kitchen -meininki ja maukkaat yllätykset ovat kirvoittaneet jäyhät suomalaiset jopa juttelemaan paikasta ja ruoasta spontaanisti keskenään. Se jos mikä on saavutus!

Tuomio: 3,5 tähteä. Miinusta odottelusta, sekoilusta lounaslistassa ja lounaan tason vaihtelevuudesta. Plussaa huolella valmistetusta perusmätöstä, todella maukkaasta kanasta ja konseptista, joka pyrkii erottumaan vastaavista paikoista.

 

6 Kommenttia

  1. Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyykin joku päivä käydä testaamassa.

    • Kerropa kokemuksistasi, jos testaat lounaan. Paikan päällä ollut lounaslista näytti sen verran mielenkiintoiselta: uunimakkaraa, pinaattikeittoa, kanakormaa jne. Toisaalta tuo sekavuus on mielestäni aika viehättävää 🙂

  2. Pyörähdin tänään kyseisessä paikassa, mutta viikonloppu kun oli niin lounasta en saanut. Nappasin mukaan rullakebabin joka oli ainakin omaan makuuni hyvä. Ja palvelu oli nopeaa, Kebab valmistui tuota pikaa.

    • Ok, ehkä silloin kun me jouduimme odottelemaan, keittiöllä oli niitä etukäteen tilattuja ruokia paljon jonossa.

  3. Lounaskävijä

    Käyn useita kertoja viikossa lounaalla Pyynikin Herkku Buffetissa ja ruoka on aina ollut loistavaa, palvelu hyvää ja ystävällistä. Alkuaikoina salaattipöydän koristeeksi oli jopa omenoista koristeviipaloitu joutsenia.

    Lounaaseen kuuluu päivittäin vaihteleva keitto, salaattipöytä ja yleensä kaksi erilaista kotiruokaa sekä erimakuisia pizzasliceja. Lisäksi kahvia tai teetä ja jälkiruoka (monesti pullasiivu tms.).

    Erityisesti kermaiset lohi- tai kanakeitot ovat erittäin maistuvia ja ne on sopivan erilaisia suomalaiseen makuun. Pääruoista mieleeni on eniten jäänyt maistuvassa kastikkeessa muhinut lihamureke, mausteiset lihapullat tai lihakasvisvartaat. Myös tikka masala -tyyppinen kanaruoka on ollut maistuvaa.

    Buffet-pöydästä saa koottua tarvittaessa myös low-carb annoksen poimimalla lautaselle salaatin lisäksi keitettyä kanamunaa ja tarjolla olevaa lihaa tai kalaa.

    Ruokapaikka pidetään myös puhtaana ja siistinä, joten sinne on miellyttävä mennä.

    Suosittelen lämpimästi!

    • Onpas kiva kuulla, että etniseen ruokaan erikostuneessa paikassa myös tuo suomalainen kotiruokakin onnistuu. Itseäni aina epäilyttää, jos joku paikka lupailee sekä pizzaa, tikka masalaa että lohikeittoa. Tulee sellainen fiilis, että nämä kaikki eivät voi mitenkään onnistua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.