Koskenlaskija-chorizokeitto

Jos siinä on juustoa, chiliä ja rasvaista makkaraa, voiko mennä vikaan? No ei voi.

Täällä kärsittiin taannoin sitkeästä flunssasta. Kahvi ja kaikenlaiset pureksittavat ja hankalasti nieltävät ruoat olivat pannalistalla, koska jokaisen perheenjäsenen kurkku oli kuin santapaperilla hiottu. Siispä söimme keittoa. Erittäin rasvaista, mausteista ja maukasta sellaista. Kas näin.

Koskenlaskija-chorizokeitto:

150 grammaa chorizomakkaraa
paketti mustaa Koskenlaskija-juustoa
1 desi kermaa
vettä
2-3 punaista ja/tai oranssia paprikaa
3 porkkanaa
4-6 perunaa
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus kuivattua chiliä
mustapippuria
sokeria
suolaa
tuoretta lehtipersiljaa
öljyä kuullottamiseen

Kuori ja paloittele kasvikset ja chorizo. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä. Kuullota hetki chiliä, murskattua valkosipulia sekä sipulia, paprikaa ja chorizoa. Kaada kattilan pohjalle hieman vettä ja anna näiden ainesten kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä, jotta keittoon irtoaa kunnolla makua. Lisää lopuksi reilusti vettä, loput kasvikset, kerma ja paloiteltu juusto. Sekoita koko ajan hyvin.

Tarkista lopuksi keiton maku. Jos makkara on kovin suolaista, et tarvitse lisäsuolaa välttämättä lainkaan. Lisää hieman pippuria sekä sokeria taittamaan suolaisuutta ja tulisuutta. Tarjoile keitto tuoreen lehtipersiljan kera.

Jos jaksat hifistellä, voit kuullottamisen sijaan esikeittää chorizoa vesitilkassa, jotta makkara pehmentyy mukavasti. Paprikat, chili  ja sipulit kannattaa kuitenkin kuullottaa. Näin paprikaan tulee mukava rakenne, ja sipulin makeus ja chilin aromit aukeavat kunnolla.

Niin syntiä.

Niin hyvää.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*