hotelli tripla Pasila kokemuksia

Hotelli Triplassa Pasilan kattojen yllä

Kun kuulin ensimmäistä kertaa kauppakeskus Triplasta, en ollut erityisen innoissani. Nimi Mall of Tripla on edelleen mielestäni hölmö. En myöskään intoillut siitä, että ostarille tuli hotelli, ja olin todella hämmentynyt, kun moni tuttava alkoi suositella Original Sokos Hotel Triplaa, kun pyysin hotellivinkkejä Helsinkiin. Sehän on hektisen ostoskeskuksen hotelli rautatieaseman yllä, mitä te oikein höpötätte? Nyt olen yöpynyt kaksi kertaa hotelli Triplassa Pasilan kattojen yllä – ja yllättäen olen ihastunut!

Mitkä näköalat!

Original Sokos Hotel Triplaan on helppo löytää Pasilan asemalta, kun seuraa opastekylttejä. Hotellin vastaanotto sijaitsee Triplan neljännessä kerroksessa, eikä laukkuja tarvitse kanniskella kauas asemalta. Kerroksia hotellissa on peräti 17. S-etukortilla yöpymisestä saa mukavan alennuksen, joten varasin saman tien superior-huoneen (hinta S-kortilla noin 140 e).

Hotellin aula on vaalea, mutta ei kliininen. Siitä pitävät huolen runsaat viherkasvit ja seinien värikkäät taideteokset.

Aulan palvelu oli molemmilla kerroilla lämmintä. Mieleen jäi se, että ensimmäisellä vierailulla sisäänkirjautumisen yhteydessä kysyttiin oma-aloitteisesti, haluaisinko varata saunavuoron. Rajoitukset olivat tuolloin vielä tiukat, ja saunaan piti varata oma tunnin vuoro. Olin todella väsynyt ja ulkona satoi räntää. Miten ihanalta tuntuikaan, kun virkailija kysyi, halusinko lämpöisille lauteille, eikä saunavuoroasiaa tarvinnut alkaa selvitellä itse. Luultavasti olisin unohtanut koko saunan.

Hotelli tripla kokemuksia
Hotelli tripla kokemuksia superior-huone
Hotelli tripla näköala superior-huone

Superior-huoneet sijaitsevat ylimmissä kerroksissa, ja niistä on upeat näköalat. Huoneeni ikkuna oli molemmilla kerroilla ratapihan suuntaan. Näkymät Helsingin junaliikenteen solmukohtaan ovat melkoisen hulppeat. Illalla syttyvät Linnanmäen valot, ja valaistu maailmanpyörä siintää taivaanrannassa. Suosittelen, jos urbaani miljöö miellyttää silmää.

Koivumetsä ostarin sykkeessä

Itse hotelli ei kuitenkaan ole tyyliltään industriaali, vaan luonnonläheinen. Huoneessa oli paljon puuta, jossa oli vielä tuore tuoksu. Samaa vaaleaa puuta löytyi aulatiloista, ja käytävämatot olivat bambua jäljittelevää materiaalia. Ei nukkaavia kokolattiamattoja, allergikko kiittää.

Pidin myös huoneen valaisusta. Erilaisia lamppuja oli paljon, ja niitä oli upotettu myös huonekaluihin, esimerkiksi sängyn ja tv-tason reunoihin. Huoneen sai valaistua illalla todella tunnelmalliseksi. Päivällä pidin verhot auki ja annoin kevättalven auringon tulvia huoneeseen. Tuntui kuin olisin istunut korkeuksissa pilvien päällä.

Sänky oli hyvä, sopivan napakka ja leveä. Tyynyt olivat niitä valtavia ja upottavia, joita hotelleissa aina on. En pysty nukkumaan muhjutyynyillä, joten investoin 5 euroa ergonomiseen niskatyynyyn. Kyllä kannatti!

Hotelli tripla kokemuksia huoneen sisustus
Hotelli tripla kokemuksia huoneen valaisu

Sitten analyysiä kylpyhuoneesta, joka kiinnostaa aina kaikkia. Valitettavasti unohdin kuvata buduaarin, mutta kylppäri oli molemmilla kerroilla mukavan kokoinen, vaalea, valoisa ja hyvin varusteltu. Tarjolla on Lumenen hyvät pesuaineet, joten hoitoainettakaan ei tarvitse tuoda kotoa. Toisella kerralla kylppärissä oli myös amme. Nautin iltakylvystä kuplien kera, sillä kylpyvaahto kuului varusteluun.

Hotellien vessojen käsisuihkut on välillä aseteltu älyttömästi, ja hanat voivat olla niin taiteellisia, että niiden alle on vaikea asettaa vesilasia. Nyt kumpaakaan ongelmaa ei ollut, vaan kylpyhuone oli paitsi kaunis, myös toimiva.

Lauteet, joilla voi makoilla

Ennen saunomista käväisin hotelli Triplan kuntosalilla. En odottanut kauheasti, koska hotellien salit ovat tasoltaan niin vaihtelevia. Isossa ja kalliissakin hotellissa saattaa olla pieni ja pimeä, vanhoilla laitteilla varusteltu sali.

Hotelli Triplan kuntosali oli yllättävän tilava ja hyvin valaistu. Cardio-laitteet eli juoksumatot ja crosstrainerit olivat omalla puolellaan, laitteet, vapaat painot ja kahvakuulat omallaan. Sain tehtyä salitreenini ilman mitään muutoksia normaaliin. Mikään Iso Arska -sali tämä ei ole, mutta varsin pätevä ylläpitävään kuntoiluun.

Hotelli tripla kokemuksia kuntosali
Hotellivinkit Helsinki Tripla kuntosali

Salin aulassa oli pyyhkeitä hikeä ja saunakäyntiä varten (sauna sijaitsee salin vieressä), joten pyyhettä ei tarvitse tuoda huoneesta, ja pyyhkeitä löytyi lisää saunan pukuhuoneesta. Superior-huoneiden hintaan kuuluvat myös tossut ja aamutakki, joten saunaan voi tepastella huoneesta kylpytamineissa.

Pukuhuone oli aika pieni ja kliininen, ja tähän tilaan olisin kaivannut pientä koristelua. Tärkein eli puhtaus oli kuitenkin kohdillaan. Tilavassa pesutilassa oli samat Lumenen shampoot, hoitoaineet ja suihkugeelit kuin kylppärissä, joten niitäkään ei tarvitse ottaa mukaan.

Kun avasin saunan oven, säikähdin hiukan. Kiukaan päällä oli kansi, joka alkoi yhtäkkiä aueta. Kyseessä on älysauna, joka toimii liikkeentunnistimella. Kiuas ei ole koko ajan täysillä, vaan lämpenee tarpeen mukaan. Triplan saunassa on myös poikkeuksellisen leveät lauteet. Köllöttelin selälläni ja vatsallani ja annoin lihasten nauttia rentoutttavasta lämmöstä. Täällä voi venytellä tai vaikka joogata!

Hotellivinkit Helsinki Tripla sauna

Palveluita ja ruokaa 24/7

Yllättäen pidin siitä, että hotelli sijaitsee ostoskeskuksessa. Triplassa on paljon ihan hyviä ravintoloita, ja oli kätevää, kun ruokapaikkaa ei tarvinnut lähteä etsimään vesisateessa ulkoa. Triplassa on myös ainakin yksi ellei peräti kaksi 24/7-markettia. Toisella visiitilläni tuli iltatapahtumasta myöhään hotellille, ja oli kivaa käydä ostamassa marketista terveellistä ja edullista iltapalaa. Hotellissa kun on aina hotellihinnat.

Sijainti loi myös hieman epätodellisen Lost in Translation -olon. Korkealla huoneessa oli yksinäistä, vaaleaa, seesteistä ja hiljaista. Tieto siitä, että 17 kerrosta alempana oli kirkkaita värivaloja, kuhinaa ja ääniä, teki tunnelmaan erikoisen, epäsuomalaisen kontrastin. Ihan kuin olisi ollut suuren maailman pilvenpiirtäjässä.

Tuntui myös jollain tavalla rauhoittavalta ajatella, että jos minulle tulisi huoneessa jokin hätä tai yksinäinen olo, ostoskeskus 24/7-marketteineen ja ihmisineen oli lähellä.

Hotellivinkit Helsinki Tripla sisustus

Uunipuuroa ja Pielisen särkeä

Odotin, että Triplan aamiainen olisi perustasoa, sillä kyseessä on enemmänkin työmatka- kuin luksushotelli. Hotelli Triplan aamupala ei yllä suosikkieni eli Turun Seurahuoneen ja Lapland Hotelien tasolle, mutta se oli selvästi tavallista buffetaamiaista parempi.

En ole puuroihminen ja ohitan veteen keitetyt kauralimat nopeasti. Kokonaisista ryyneistä rasvaiseen maitoon keitetyt herkkupuurot ovat kuitenkin heikkouteni, ja sitä Triplasta löytyi. Pitkään hautunut, suolainen uuniohrapuuro oli jumalaisen hyvää makean hillon kanssa. Ilahduin myös Pielisen savusärjistä. Jotain hyvää meillekin, jotka emme syö nakkeja. Vegevalikoima olisi kuitenkin saanut olla laajempi.

Valitettavasti ruoista ei ole enempää kuvia, sillä olin liikkeellä ruuhkaisimpaan aikaan. Olisi tuntunut epäkohteliaalta kuvailla jonossa, joka oli täynnä nälkäisiä, juuri heränneitä ihmisiä.

Hotellivinkit Helsinki Tripla aamupala
Hotellivinkit Helsinki Tripla aamiainen kokemuksia

Aamiaissali on iso. Näkymät eivät ole yhtä hienot kuin korkeuksista, mutta salin hallimaisuutta on pehmennetty mukavasti viherkasveilla, vaaleilla pinnoilla ja söpöillä tervehdyskylteillä.

Hotellivinkit Helsinki Tripla aamiainen kokemuksia
Hotellivinkit Helsinki Tripla aamupala kokemuksia

Aulassa on helppo työskennellä

Toisella vierailullani jäin tekemään töitä vastaanoton aulakahvila Kylään. Kahvit ja pullat tosin hain Gateausta, mutta henkilökunta ei katsonut tätä pahalla. Sain työskennellä monta tuntia vielä uloskirjautumisen jälkeen.

Minun ei tarvinnut vahtia laukkujani tai antaa niitä respan säilytettäväksi, sillä aulassa on kaksipuolinen saareke täynnä lukollisia kaappeja. Voit jättää laukkusi ja läppärisi kaappiin, jos käyt välillä vessassa tai ostoksilla. Myös latauspistokkeita on riittävästi, ja tilaa on jaettu intiimimmäksi kirjahyllyillä ja viherkasveilla.

Hotellivinkit Helsinki Tripla kahvila
Hotellivinkit Helsinki Tripla työtilat pistokkeet

Ennen lähtöä kurkkasin vielä yläkerran baariin. Se oli omaan makuuni turhan tumma, mutta toisaalta, sisustus voi päästä oikeuksiinsa illan hämärässä drinkin äärellä. Baari ei ollut erillisessä, umpinaisessa kerroksessa, vaan parvella. Ratkaisu toi sekä baaritasanteelle että vastaanottokerrokseen ilmavuutta.

Hotellivinkit Helsinki Tripla baari

Sujuvuutta, palvelua ja luksustakin

Toisella kerralla tarvitsin vastaanoton palveluja aamuherätyksen ja taksin tilaamisen muodossa. Herätys soitettiin tasan kuudelta, kuten toivoin. Virkailija pyysi taksikuskin hakemaan minut aulasta, joten en joutunut odottelemaan autoa pimeässä räntäsateessa.

Tripla on sijainniltaan itse asiassa parempi kuin moni keskustan hotelli, sillä junia Pasilan ja keskustan välillä kulkee koko ajan. Suhasin junalla hotellista keskustaan nopeammin kuin olisin liikkunut keskustassa ratikalla, saati sitten kävellen.

Molemmista käynneistä jäi toimiva ja hyvin palveltu fiilis. Suosittelen Triplaa etenkin työmatkalaisille, jotka haluavat selviytyä reissustaan mahdollisimman vähäisellä säädöllä. Sellaiset asiat kuin pistokkeiden määrä, julkinen liikenne ja yöpalan saatavuus ovat näillä matkoilla merkityksellisiä. Niiden tärkeyden huomaa, kun taistelet työpäivän uuvuttamana pätkivän nettiyhteyden kanssa keskellä yötä vatsa kurnien.

Upeat näkymät, pitkään haudutettu puuro ja leveät lauteet tuovat arkireissuun ripauksen luksusta ja rauhaa. Tulin hieman stressaantuneena, lähdin erittäin levänneenä!

Hotellivinkit Helsinki Tripla arvostelu
 

4 Kommenttia

  1. Minäkin olen tästä kuullut runsaasti kehuja, vaikka kieltämättä äkkiseltään tulisi mieleen, että kauppakeskus ei välttämättä olisi mukavin miljöö yöpymiselle. Toisaalta kuitenkin kieltämättä pitää paikkaansa, että kaikki palvelut olisivat tällä tavalla ainakin lähellä ja erityisesti työmatkalla vaihtoehto voisi olla passeli.

    • Siis juuri tämä ennakkoluulo minulla oli! Valkitsin ekalla kerralla hotellin vain siksi, että minulla oli aikaisin aamulla työkeikka Pasilassa ja Tripla on lähellä. Toisella kerralla jo oikein odotin hotelliin pääsyä. 🙂

  2. Sisko Ravantti

    Olin hotellissa 6.-7-3. Huoneessa ei ollut yöpöytiä lainkaan ja ikkunasänky oli niin lähellä ikkunaa että oli vaikea kulkea. Eikä ollut nojatuolia. oli vain yksi pehmustettu jakkara. Eikä ollut muuta pöytää kuin puhelinpöytä. Näitä epäkohtia ei ole esim. Vaakunassa.

    • Minä taas pidin juuri siitä, että nojatuolia ei ollut ilaa viemässä. Itselleni se on aina turha ja toimii pelkkänä vaatetelineenä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.