Uusimmat tekstit

Hashew-pata

Libanonilainen mausteinen risotto eli Hashew

Viimeisimmässä Hesarin ruokaliitteessä silmiini osui resepti, jota en kerta kaikkiaan voinut vastustaa. Libanonilainen Hashew-pata on ihanan mausteinen versio jauheliharisotosta. Pelkkien raaka-aineiden lukeminen sai kuolan valumaan syliin. Tämä on ihana lohturuoka marraskuun iltaan: sopivan hiilaripitoinen, täyttävä, värikäs ja todella maukas. Sanoinko täyttävä? Aivan käsittämättömän täyttävä. Jauhelihan, manteleiden ja pinjansiementen yhdistelmä on […]

Simppelisti mökillä: Makkaraa öljylampun valossa

Isänpäivänä somekanavani tulvivat kukka-asetelmiä, kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvia macaron-leivoksia, kakkuja ja sänkyyn tarjoiltuja mega-aamiaisia. Noh, meidän isänpäivämme aamu näytti tältä. Lähdimme viikonlopuksi mökille Hämeenkyröön, koska siellä oli aika paljon pihahommia, jotka pitäisi tehdä ennen lumen tuloa. Tontti on siis ollut mieheni suvulla vuosikymmeniä. Vanhassa talossa oli homevaurioita, joten se purettiin […]

vihreä shakshuka-munakas

Vihreä Shakshuka-munakas

Munakas taitaa olla yksi yleisimmistä arkiruoistamme. Se on nopea, edullinen ja älyttömän kätevä ruoka. Melkein kaikki jämät sulautuvat munakkaassa harmoniseksi kokonaisuudeksi, onpa täytteeksi tullut heitettyä joskus jauhelihakastikkeen loputkin. Pidän tosi paljon pohjoisafrikkalaisittain tehdystä Shakshuka-munakkaasta. Toisin kuin perinteinen lättänä omeletti, Shakshuka on valuva, näyttävä ja todella runsas. Munakkaan ei tarvitse pysyä […]

Arvostelu: Kuuluisilla Sorsapuiston silakoilla Pella´s cafessa

Ilahduin todella paljon viime talvena, kun huomasin, että upeaan Ruuskasen taloon puuhataan kahvilaa. Kyseinen talo on yksi Tampereen keskustan prameimmista, ja prameat ovat näköalatkin. Ikkunoista voi ihmetellä niin Hämeenkadun ihmisvilinää, Hämeensillan patsaita, Tampereen Teatteria kuin Koskipuistoakin. Viime vuodet kulman liiketilassa on ollut vaatekauppoja. Nuoruudessani kivikaudella tässä toimi hetken Taco House […]