Uusimmat tekstit

Tätä ette kyllä usko: syljin lasiin, tai siis pönttöön

Herranjumala, täällähän on hotelli täynnä viinaa! En vain voinut mitään intuitiiviselle reaktiolleni saavuttuani hotelli Vaakunaan Norex Spiritsin syyskauden avaukseen. Se on se ikuisen opiskelijan geeni, joka saa aistini valpastumaan, kun haistan etanolin tai opiskelijakuppilan paninit. Tilaisuudessa oli mahdollisuus tutustua lähes parinkymmenen tuottajan viineihin. Lisäksi kaksi viinitaloa järjesti tastingin ja luennon […]

Tärppejä Pirkanmaan lähiruokatarjonnasta

Tampereen keskustan kupeessa on aivan uskomaton aarre, Ahlmanin ammattiopisto. Ahlmanilla voi opiskella vaikkapa kokiksi tai floristiksi, ja tavalliselle tallaajalle se tarjoaa palan autenttista maaseutua. Asuin aivan pienenä Ahlmanin lähellä Veisussa, ja alue oli tuolloin täydellistä landea. Nyt lähikaupunginosat ovat tiivistyneet, mutta Ahlman on oma saarekkeensa automarkettien ja Hervannan valtaväylän takana. […]

Arvostelu: Zeytuun, Tampereen viilein etninen

Keväällä Tampereelle rantautui ilmiö. Pieneen liiketilaan Tuomiokirkonkadulle, kohtaan, jonka ohi moni kiireessä vipeltää. Ilmiön nimi on Zeytuun, Lähi-idän makuja tarjoileva ravintola. Kuulin paikasta ylistystä koko kesän, mutta aina yrittäessäni lounaalle sali oli tupaten täynnä. Nyt syksyllä olen onnistunut pääsemään Zeytuuniin pari kertaa syömään, vaikka ovi käy edelleenkin tiheästi lounasaikaan. Saatuani […]

limemarinoidut silakat

Limemarinoidut silakat

Olipas kiva löytää kamerasta kuvia kuukauden takaa. Englannissa asuvat ystävämme olivat silloin pitkällä Tampereen-visiitillä. Kohtaamisemme ovat aina erittäin ruokapainotteisia. Kaverimme harmittelivat, kun eivät olleet Suomessa bloggaajien Berthan ravintelivaltauksen aikaan. Päätimme tuoda Berthan tunnelmat heidän luokseen, ja järjestimme meillä illalliset, joihin kokkasimme Berthan safkat kotona. Olen julkaissut kehittelemäni reseptit jo aikaisemmin, […]