Uusimmat tekstit

Simpukkapasta ja suklainen kirsikka-juustokakku

Ystävänpäivä, mikä ihana tekosyy syödä jälleen! Helmikuu on yksi parhaista kuukausista, on laskiaista, Runebergiä ja ystävänpäivää, kaikki aivan peräkkäin. Eilen teki mieli simppeliä merellistä pastaa. Tein ison kattilallisen simpukkapastaa ja jälkiruoaksi suklaalla maustettua kirsikka-juustokakkua. Taloutemme pätevämpi kokki kehui aidon tuntuisesti molempia ruokia, joten taisin ihan oikeasti onnistua. Simpukkapasta syntyy näin: […]

Kun homma ei mene niin kuin Strömsössä…

Mielestäni ruokablogeissa pitäisi puhua enemmän epäonnistumisista. En voi uskoa, että jokainen maallikkokokki onnistuu luomuksissaan aina täydellisesti, eiväthän ammattilaisetkaan onnistu. Blogeilla ei ole ravintoloista poiketen painetta markkinoida vain kokin onnistumisia. Epäonnistumisten jakaminen on mielestäni helpottavaa ja tekee huippuunsa tuunatuista ja photoshopatuista blogeista inhimillisempiä. Nostan hattua Kinuskikissalle, joka on julkaissut jopa kuvia […]

Venäläisravintola avaa Tammelassa, Pyynikintorin Liha keskittyy lähiruokaan

Pari päivää sitten hämmästelin, mitä on tapahtunut Tammelan legendaariselle erotiikkaravintola Pussy Catille. Kiitos pikkulinnuille, jotka toivat viestin nopeasti. Pussy Cat on mennyt konkurssiin ja liikehuoneistoon on tulossa jotain aivan erilaista. Järvensivulla aloittanut venäläisravintola Lari muuttaa tilaan ja avaa maaliskuussa. Lisätietoa remontin etenemisestä löytynee Larin Facebook-sivulta. Olen uutisesta täpinöissäni. Sen jälkeen, […]

Arvostelu: Berthan Idän pikajuna puksuttaa tasaisen varmasti

Lauantaina koitti pitkään odotettu ilta, Ravinteli Berthan Idän pikajuna.  Viimevuotisesta Berthairin maailmanympärimatkasta jäi niin mahtavat muistot, että latasin tähän iltaan todella paljon odotuksia. Käsikirjoitus sujui saman, toimivan sapluunan mukaan kuin viime vuonnakin. Illan aikana tehtiin kuvitteellinen matka Lontoosta Istanbuliin ja maisteltiin matkan varrella olevien maiden herkkuja. Berthan henkilökunta oli pukeutunut […]