Uusimmat tekstit

Kinuskin makuinen Fanny-vanukaskakku

(*Kuvan cava-pullo saatu ilmaiseksi Pernod Ricard Finlandilta) Tämän tekstin aloittaminen on vaikeaa. Miten kirjoittaa ruokablogia, kun koko maailma on suurimmassa kriisissä sitten toisen maailmansodan? Millaisilla saatesanoilla kertoa, että tässä ois ny tämmönen kiva vanukaskakku? No, yritetään. Viimeinen viikko on kulunut kotona, hyvin vähäisten ihmiskontaktien varassa. Kuten miljoonissa muissa kotitalouksissa, täälläkin […]

Dutch baby – kuohkea hollantilainen pannukakku

Jonkin aikaa sitten huomasin Facebookissa, että Viikonloppukokki kertoi tekevänsä Dutch babya. Siis mitä? Tämä pitää selvittää! Näyttävä ja nopea pannukakku Googlailu paljasti, että kyseessä on hollantilainen pannukakku. Oikeaoppinen Dutch baby paistetaan pellin sijaan valurautapannussa. Taikinaan ei tule leivinjauhetta tai soodaa, eikä taikinaa tarvitse kohottaa. Pannarin pitäisi kuitenkin kohoilla uunissa liki […]

Marangan ruoka ilahdutti, mutta cocktail-hammasta kolotti

Etsimme taannoin kaveriporukallemme kohtuuhintaista illallispaikkaa, jossa olisi rentoa ruokaa – mutta kuitenkin jotain muuta kuin hampurilaisia tai pizzaa. Ilta jatkui keskustan länsipuolella, joten päätimme syödä Marangassa. Kyseessä on Hämeenkadun länsipään välimerellinen ravintola, jonka tiloissa toimi ennen Maruseki. Välimerellistä ruokaa omilta lautasilta Marangan taustalta löytyy samoja tekijöitä kuin samanhenkisestä Salsalladasta ja […]

Lohinugetit aasialaisittain, seesamiperunat ja dipit

(*Kaupallinen yhteistyö K-Supermarket Ratinan kanssa) Syömme usein viikonloppuisin sormiruokia, joita on kiva dippailla kastikkeisiin television katselun lomassa. Kyllä: minä katselen telkkaria syödessäni, enkä häpeä. Olen myös aina lukenut ruokapöydässä. Mutta asiaan. Kyseessä on toinen osa kaupallisesta yhteistyöstä, jonka teen K-Supermarket Ratinan kanssa. Marketti on mukana Vuoden kalakauppa -kilpailussa, joka on […]