kahdella juustolla täytetyt grillatut paprikat

Kahdella juustolla täytetyt grillatut paprikat

Olen etsiskellyt uutta inspiraatiota ja hyviä grillattavia kasvisruokia. Brittikokki Yotam Ottolenghi on monen välimerelliseen ruokaan ihastuneen idoli, ja minäkin lumouduin ostettuani Ottolengin Simple-kirjan. Nyt testasin Ottolenghin täytetyt paprikat, joiden herkullinen kuva popshati Facebook-fiidiini. Kahdella juustolla täytetyt grillatut paprikat höystetään pehmeällä mascarponella, raikkaalla ricottalla ja tuoreella vihreällä chilillä.

Grillatut kasvikset eivät kaipaa maustevyöryä

Suomalaiset laittavat Koskennlaskijaa ja Aura-juustoa vähän joka paikkaan, ja niille on oma paikkansa maailmassa. Suosittelen kuitenkin lämpimästi, että jätät vahvimmat sulatejuustot nyt kauppaan ja hankit ricottaa ja mascarponea.

Mietin ensin, miksi juustoja pitää sekoittaa, ovatko molemmat todella tarpeellisia. Ensimmäisen haukkauksen jälkeen totesin, että ovat. Mascarponen ja ricottan yhdistelmä on täydellisen pehmeä ja raikas. Pelkkä mascarpone olisi liian rasvaista, ricotta taas liian mietoa.

Kun paahdetun paprikan makeus ja grillihiillos, juustojen samettisuus ja chilin tulisuus yhdistyvät suussa, lopputulos on täydellinen. Ottolenghi tietää mitä tekee! Grillatut paprikat nousivat saman tien suosikikseni, ja teimme näitä sekä mökillä hiiligrillillä että kotona uunissa. Ah, ah ja ah!

VINK: Jos haluat korvata mascarponen ja/tai ricottan, maustamaton tuorejuusto on paras vaihtoehto.

VINK VINK: Voit jättää pinjansiemenet pois tai korvata ne pistaasipähkinällä tai kuivalla leivänmurulla.

VINK VINK VINK: Paprika pehmentyy todella paljon, jos grillaat sitä pitkään, ja pehmeä paprika on hankala nostaa grillistä. Pidä lautanen grillin lähellä ja vedä paprika pihdeillä hitaasti lautaselle. Voit myös grillata paprikat folion päällä.

Kahdella juustolla täytetyt grillatut paprikat

4-6 annosta

 • 4 punaista suippopaprikaa
 • 200 grammaa ricottaa
 • 100 grammaa mascarponea
 • 1 miedohko vihreä chili (esim. jalapeno)
 • kourallinen tuoretta basilikaa tai oreganoa
 • 40 grammaa pinjansiemeniä
 • suolaa
 • pippuria

 1. Leikkaa paprikat kahtia. Poista sisältä malto ja siemenet.
 2. Silppua chili ja basilika/oregano pieneksi.
 3. Sekoita molemmat juustot, chili ja yrttisilppu huolellisesti. Voit säästää osan chilistä ja ripotella sen koristeeksi paprikoiden päälle. Maistele täytettä lisää hieman suolaa ja pippuria. Täytät paprikat juustoseoksella ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
 4. Grillaa paprikat nopeasti. Riittää, kun pinta saa hieman tummaa väriä ja paprika pehmentyy al denteksi.
 5. Jos paistat paprikat uunissa, paahda niitä grillivastuksella 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut paahteista väriä. Uunipaprikoihin pinjansiemenet kannattaa ripotella vasta paiston loppuvaiheessa, jotta ne eivät pala.

grillatut paprikat täytetyt paprikat resepti

Täytetyt paprikat ja meheväksi grillattu kaali

Olen tehnyt täytettyjä paprikoita ennenkin. Tämä ohje on nyhtökauravillityskesältä. Valitettavasti nyhtäkauraa ei ainakaan toistaiseksi saa kaupoista, mutta sanoisin, että mikä tahansa mieluisa vegeproteiini sopii näihin. Tekisin täytetyt paprikat tomaattikastikkeella nyt varmaan härkiksestä tai soijarouheesta.

Tein samana kesänä uunipaprikoita toisellakin ohjeella. Pavuilla täytetyissä paprikoissa on texmex-vibaa, ja olen nauttinut ne avokadon kera.

Haluan myös kehua jokaisen grillijuttuni yhteydessä kaikkien aikojen suurinta grilliherkkuani. Ei, se ei ole vuorokauden monimutkaisessa maustekastikkeessa lillunut kallis liha, vaan siirapilla valeltu, grillattu kaali. Vaikka tarjolla olisi millaista kyrsää, tämä katoaa aina ensimmäisenä lautasilta. Nykyään hankin aina pari, kolme kaalia isolle seurueelle, koska jengi vetelee puolikkaita per nuppi.

Ohje on suorastaan naurettavan helppo. Varhaiskaalia, siirappia, suolaa ja ei kun grilliin, kunnon hiillos pintaan ja se on siinä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.