Lapland Hotel Tampere Dabbal

Tampereen parhaat ravintolat ja kahvilat vuonna 2018

On taas aika listata ravintolat, jotka sykähdyttivät eniten vuonna 2018. Lista ei ole muuttunut radikaalisti viime vuodesta. Joitakin vanhoja suosikkeja putosi pois, koska Tampereen ravintolatarjonta on nykyään niin laaja, että tutustuessani uutuuksiin en ehtinyt käydä kaikissa vanhoissa lemppareissa. Periaatteeni on se, että olen todella käynyt jokaisessa suosittelemassani paikassa vähintään kerran ja nauttinut siellä muutakin kuin pullan ja kahvikupillisen.

Kuten olen joka vuosi teroittanut: tämä on yhden kuluttajan subjektiivinen listaus, ei lehden suuren ruokatoimituksen ranking. Testailen ravintoloita sen verran kuin töiltäni ja arkipuuhiltani ehdin. Olen maksanut 90 prosenttia testauksistani itse, joten budjettikin vaikuttaa listan laajuuteen.

Viimeisen vuoden aikana Tampereelle on avattu useita paikkoja, joita luonnehdin uuden aallon ravintoloiksi. Näitä ovat esimerkiksi Kajo, Kumma ja Tullin Sauna. Miljöössä ja konseptissa on luovuutta, ja ravintolan käsitettä venytetään. Saunomisen ohella ei tarvitse syödä aina makkaraa, vaan saunaan voi tulla laadukkaille bistropaloille.

Luovuus ja tason nousu kohottavat myös rimaa. Osa paikoista, joista intoilin viisi vuotta sitten, tuntuu nyt ihan kivoilta, mutta ei päräyttäviltä. Pyörää ei tarvitse keksiä väkisin uudelleen, eikä kaikkien kannata syöksyä sokeasti jokaiseen trendiin. Perustyössä ei kuitenkaan kannata löysäillä, vaikka suosiota tulisi.

Paikat ovat tyyleittäin aakkos-, eivät paremmuusjärjestyksessä.

Fine diningia ja illallista

Aisti

Ravitsemisliike Aisti yhdistää jouhevasti perinteiset suomalaiset raaka-aineet ja modernin keittotaidon. Olen syönyt täällä elämäni ainoan talkkuna-annoksen, josta todella pidin. Kauniita ja proteiinipitoisia kasvisruokia ja oiva hinta−laatusuhde.

Bertha

Bertha osoitti kymmenisen vuotta sitten, että fine diningin ei tarvitse olla jäykkää. Annoksissa on leikkisyyttä, mutta lautaselle ei kasata sitä sun tätä kummallista vain erikoisuudentavoittelun vuoksi. Tinkimätöntä työskentelyä, mutta pipa ei kiristä.

Ravintola C

Ravintola C  on nostanut vanhat säilöntämenetelemät, kuten fermentoinnin uuteen kukoistukseen. Täältä saat kaupungin innovatiivisimmat yrtti- ja juuresruoat. Kaikki raaka-aineet tuodaan läheltä, minkä vuoksi C ei tarjoile enää risottoa. Loistavat viinit ja itse tehdyt alkoholittomat juomat.

Dabbal

Dabbal on Tampereen paras hotelliravintola, jolla ei ole perinteisen ketjupaikan rasitteita. Poronkäristyksen kaltaisten klassikoiden lisäksi listalla on kokeilevia makuja, ja pohjoisen raaka-aineita käytetään raikkaasti. Lapland Hotelin aamupala vastaa hyvää brunssia.

Dining 26 by Arto Rastas

Dining 26 on fiini versio välimerellis-pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä. Kasvissyöjälle on runsaasti vaihtoehtoja, joten hän saa valita, ei joudu tyytymään. Hinta−laatusuhde on hyvä: yhdestä 10 euron annoksesta riittää reilusti kahdelle.

Hella & Huone

Hella & Huone on ottanut omistajanvaihdoksen myötä suunnan rennompaan suuntaan. Tarjolla on arkisin lounasta ja lauantai-iltapäivisin pientä suolapalaa. Fine diningin taso on edelleen kova. Tarjolla ostereita, mutta kotimaisia kasviksia käytetään sekaruoassakin ilahduttavan paljon.

Henriks

Henriks tasapainoilee onnistuneesti klassisuuden ja trendien välillä, ja listalla on entistä enemmän kasvis- ja kalaruokaa. Brunssi ja etenkin sen alkupalapöytä ovat kaupungin parhaita. Kaikesta näkee ja maistaa, että ruoka on tehty täällä omin käsin.

Huber

Huber on Berthan omistajien astetta verevämpi ravintola. Kaupungin laajin ja paras lihavalikoima, mutta kasvis- ja kalaruokailijoillekin löytyy jotain. Hekumalliset lisukkeet, joista voi koota naposteluaterian viinilasillisen kanssa.

Kajo

Kajossa tuntuu kuin astuisi samaan aikaan suomalaiseen metsään ja Välimeren rannoille. Kesäkurpitsapyörykät ja kuusella maustetut muikut valssaavat harmonisesti yhdessä. Tarinoiva ja sosiaalinen tarjoilutyyli, täydellinen risoton koostumus ja ihania viinejä.

Kattila

Pikkubistro Kattilassa lähiraaka-aineista taiteillaan eurooppalaishenkisiä herkkuja. Listalla on myös sekä iltaisin että lounaalla vegaanista ruokaa. Kattilan pintxo-tarjonta Tamperrada-ruokafestivaalilla on legenda, jonka ääreen jonotetaan. Testaa kiinnostava viinilista.

Liv

Laukontorin Liv on kunnianosoitus klassiselle ranskalaiselle keittotaidolle. Remontin myötä entisen Wistub Alsacen sali on kokenut kirjaimellisesti valaistumisen. Juomalistalla on huikeita harvinaisuuksia ja vuosikertaviinejä 80-luvulta asti.

Näsinneula

Näsinneulassa on Tampereen upeimmat illallisnäkymät. Ruoka on fine diningia lähialueiden raaka-aineista. Annoskoko on kasvanut tasapainoiseksi. Täällä ei syödä jättipihvejä, mutta illallisen jälkeen ei tarvitse käydä grillillä. Viinilistalla rohkeitakin yllätyksiä.

Periscope

Periscopen listalla on makuja maailmalta, mutta kokonaisuus on tasapainoinen. Raaka-aineet työstetään hyvin. Ravintola rohkaisee, mutta ei pakota sosiaaliseen syömiseen. Lasten listalla ei ole nugetteja, vaan kunnon ruokaa. Upeat näkymät Ratinaan ja hyvä cocktail-baari.

Lapland Hotel Tampere Dabbal

Lapland Hotel Tampere Dabbal arvostelu
Hella ja Huone arvostelu

Rentoa ruokaa, olutta ja viiniä

Arthouse Cafe Kehräsaari

Arthouse Cafe Kehräsaari on elokuvateatteri Niagaran yhteydessä toimiva bistro. Ruokaisa ja kaunis laksha-keitto on kaupungin parhaita liemeviä. Tarjolla on kuuluisia Sorsapuiston silakoita, teemapäiviä, kuten juustobrunssi sekä ohjelmaa kulttuurin ystävälle. Jazzia ei ole koskaan liikaa!

Broor

Broor siirtää keskustaa askeleen verran Ratinan suuntaan. Kukapa olisi uskonut, että Sorin Krouvinakin tunnettuun kuppilakulmaan avataan intiimi viinibistro? Tyylikkäät annokset taltuttavat pikkunälän ja niistä voi koota kokonaisen aterian. Hyvä viinivalikoima.

Deli 1909 & Wine Bar

Deli 1909 tuo Tampereelle uskottavan tuulahduksen eurooppalaista bistrokulttuuria. Yksi kaupungin parhaista viinivalikoimista, maukkaita pikkusuolaisia ja nyt isompiakin annoksia. Miljöö ja taustalla soiva chanson vievät ajatukset Pariisiin.

Champagne Bar Santé

Santé on kaupungin ainoa samppanjabaari. Valikoimassa on kuohuvia niin luksusta halajavalle kuin tiukempaan budjettiin. Tyylikkäässä pikkubaarissa voi nauttia myös konvehteja tai juustoja. Kesällä silmiä siristelevälle asiakkaalle taiotaan tiskin takaa aurinkolasit.

Gastropub Kaleva

Gastropub-ketjun Kaleva on nykyään tyyliltään vahvasti italialainen. Listalla on mukavasti mereneläviä ja kasvisruokia. Laatuunsa nähden annokset ovat huokeita. Kuten ketjun kaikissa paikoissa, täälläkin on laaja ja persoonallinen viinilista.

Inez

Inez on siiderin- ja sherrynystävän taivas. Tapaksia voi maistella niin monenlaisen sherryn kanssa, että käsityksesi juomasta laajentuu lopullisesti. Tampereen parhaat churrot ja kohtuuhintaisia cava-löytöjä.

Kulma 26

Kulma 26 on täysverinen ranskalainen bistro vailla vanhan maailman tiukkapipoisuutta. Vegaanista ruokaa ranskalaisravintolassa? Kyllä vain! Annosten hinta -laatusuhde on kohtuullinen. Kaksi henkilöä syö kolme ruokalajia ja nauttii parit viinilasilliset yhteensä alle satasella.

Kumma Junk Bar & Lounge

Kumma edustaa uuden aallon ravintolaskeneä. Sisustus on kirjaimellisesti kumma, mutta ammattitaito tiskin takana teräksenkovaa. Gininystävä voi viedä gt-hifistelynsä äärimmilleen. Huokeat bistroannokset ovat laadukkaita, täällä ei syödä ei valmissämpylöistä tehtyjä purilaisia.

Muusa

Olympia-korttelin alakerran ravintola Muusa hemmottelee kasvispitoisella, marokkolaishenkisellä ruoalla. Annokset ovat runsaita ja edullisia, mausteita käytetään mukavasti ja vegeannoksetkin ovat ruokaisia. Hyvät cocktailit ja oluet, sisäpihalla Tampereen kaunein kesäterassi.

Naughty Brgr

Naughty Brgr on purilaispaikka, mutta miljöö ei painosta syömään nopeasti. Harkitun mautonta sisustusta tutkailee mielellään. Burgerit ovat kaupungin kärkeä, ja kasvisvaihtoehtojen määrä on kasvanut. Peukku mehevälle Shroomille, jonka täytteenä on portobellosieni.

Ohana Grille

Kauppahallin Ohana Grillestä saa mehevän purilaisen. Briossi on voinen ja lihapihvi medium. Lisukkeet tehdään käsityönä ja niissä on rohkeasti happamuutta. Pikkunälkään suosittelen parmesaaniranskalaisia.

Pizzeria Luca

Pizzeria Luca on kaupungin parhaita pizzapaikkoja, joka satsaa täytteiden valtavan määrän sijaan laatuun ja hyvään pohjaan. Listalla on myös alkupaloja ja jälkiruokia. Oluen lisäksi kyytipojaksi voi tilata viiniä tai italialaisia drinkkejä. Kasvissyöjät ja vegaanit huomioidaan.

Sitko

Sitkon pizzat on äänestetty monesti Tampereen parhaiksi. Pohja on kirjaimellisesti sitkoinen, hieman makeahkon hapan. Lista on niukka, sillä täällä keskitytään pizzaan. Italialaisista perinteistä ei kuitenkaan pidetä kiinni tiukkapipoisesti, sillä pizzan voi tilata vegaanijuustolla.

Tiima

Tiima on tiettävästi Tampereen ainoa salakapakka, jossa aika on kirjaimellisesti pysähtynyt. Upeita drinkkejä saa todella kohtuulliseen hintaan. Juomien maut ja tuoksut vievät välillä savusaunaan, välillä 20-luvun Berliiniin. Jopa jääpalat tehdään pieteetillä

Tullin sauna

Tullin Sauna on paitsi sauna, myös monipuolinen ruokapaikka. Tarjolla on aamiaista, lounasta, brunsseja ja bistropurtavaa. Lounaan salaattipöytä on loistava. Lämpiminä lisukkeina käytetään monipuolisesti juureksia. Saunan puolelle voi tilata laadukkaita snäksejä.

Tuulensuu

Tuskin on olemassa juomaa, jota Tuulensuusta ei löytyisi. Olutdrinkit, absintit, viskit, kuohuvat… you name it. Juoma- ja ruokavalikoima elää sesonkien mukaan. Keväällä maistellaan Rieslingejä parsan kera, talvella tuhteja oluita ja makkaroita.

Tullin sauna Tampere arvostelu
Tullin sauna kokemuksia
Ravintola Kumma kokemuksia
Tampereen Rieslingviikot 2018

Makuja maailmalta

An Nam

An Nam on pieni ruokakoju Tammelantorilla. Se tarjoilee kuitenkin paljon parempaa ja autenttisempaa vietnamilaista ruokaa kuin moni isompi aasialaisravintola. Maut ovat puhtaita ja raikkaita, esimerkiksi minttua ja chiliä. Suuri suositus pho-keitolle.

Baba´s Kitchen

Baba´s on Tampereen paras kebab-paikka – ja puhun nyt autenttisesta kebabista, en grilliruoasta. Älä anna ostoskeskuksen miljöön hämätä, sillä tarjolla on loistavaa falafelia-, nauta- ja kanakebabia viimeistellyillä lisukkeilla.

Fafa´s

Tampereen ensimmäinen, Aleksanterinkadun Fafa´s  tarjoaa ruokaa niin vegaanille kuin barbaarille. Näiden annosten jälkeen tietää todellakin syöneensä. Kanaruokien broiler ei ole kuivaa putua. Vegaaniannokset eivät häviä maussa ja ruokaisuudessa eläinperäisille.

Mon Viet

An Namin tavoin Mon Viet sijaitsee Tammelantorilla ja tarjoilee raikasta vietnamilaista ruokaa. Arominvahventeiden sijaan makuja luodaan selkeillä mausteilla, ja annosten esillepano on kaunis. Listalla on kiitettävästi kasvisannoksia.

Jörn´s Döner

Jörn´s Döner myy dönereitään ja dürümeitaan toistaiseksi vain kesällä kojustaan. Edulliset annokset ovat tuhteja ja hyvin maustettuja, bataattiranskalaiset ensiluokkaisia. Pala Berliiniä Tampereella.

Maka Sushi

Ihminen, joka sanoo, ettei pidä sushista, kannattaa viedä Maka Sushiin. Kaikki toimii just eikä melkein: riisin kypsyys, etikkaisuus, rakenne ja suupalojen koko. Pieni ravintola on suosittu lounaspaikka, minkä vuoksi moni noutaa annoksensa tai tilaa ruoan kotiin.

Malabadi

Tammelan Malabadi on aito turkkilainen ravintola, jossa lammas osataan valmistaa täydellisesti. Kasvissyöjäkin voi kieriä onnellisena kotiin. Annokset ovat isoja ja palvelu ystävällistä. Listalla turkkilaisia oluita ja viinejä, jotka ovat yllättävän hyviä.

Maruseki

Maruseki toi japanilaisen ruoan Tampereelle. Täältä saa niin perus- kuin erikoissushit, norimakit, uramakit, sashmit ja lämpimät ruoat. Lounastarjontaa kannattaa pitää silmällä, sillä tarjolla on välillä spesialiteetteja, kuten hartaudella keitettyä ramenia.

OCA Sushi & Robata

Nimensä Rokasta OCAksi vaihtaneessa sushiravintolassa lounaskin on ylellinen, sillä avokadon päälle ripotellaan mätihelmiä. Riisin koostumus ja etikkaisuus hipovat täydellisyyttä, Nygrenin kala on takuutuoretta. Yksityiskohdista huolehditaan: soijaa ei tarjoilla pullosta, vaan lasimaljasta.

Umami

Kauppahallin pieni Umami on auki vain niin pitkään kuin raaka-aineita riittää. Iske kiinni, kun onnenhetki osuu kohdalle. Täytteiden raikkaus ja makuyhdistelmät hakevat vertaistaan. Tummaa, krouvia riisiä ei muissa sushipaikoissa tarjoilla.

Zeytuun

Zeytuunin ote Lähi-idän keittiöihin on viileän tyylikäs. Kaikki ruoka on kasvista ja niin herkullista, ettei sekasyöjä edes huomaa linjausta. Listalla on meze-lajitelmia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja smoothieita. Kuninkaankadun sisarravintola on myös konditoria.


Roka Sushi & Robata kokemuksia
Tampereen paras sushi

Aamiaista, brunssia, lounasta ja kahvia

Anna

Ahlmanin tilalla toimivan Annan ruoka lähentelee lounaallakin fine dining -tasoa, ja pää- ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään. Suuri osa raaka-aineista tulee Ahlmanin tilalta. Tarjolla on myös hyviä viinejä ja pienpanimo-oluita. Mahtava hinta – laatusuhde ja miljöö.

Ahlmanin ravintola Kapusta

Ahlmanin opiskelijat syövät itse Kapustassa, joka on auki myös vierailijoille. Kapustan linjastoruoka on omaa luokkaansa. Salaateissa on oman tilan juustoa ja yrttejä, kasvisruoassakin kunnolla proteiinia.

Bakery Cafe

Bakery Cafe tarjoilee Royan Bakeryn ihania kakkuja ja leivoksia. Täällä voi testata kylmäuutetun cold brew -kahvin. Avarassa salissa on myös sopukoita, joissa voi tehdä rauhassa töitä.

Bistro Naapuri

Bistro Naapurissa voi nauttia raakakakkuja, kuohuviiniä ja smoothieita tai shopata sisustustarvikkeita. Naapuri on harvoja paikkoja, joiden suodatinkahvi on hyvää. Isompaan nälkään kannattaa kokeilla täytettyjä pitaleipiä.

Cafe Pispala

Pispalanharjun Cafe Pispala on portaiden nousemisen arvoinen. Brunssilla tarjoillaan meheviä jenkkipannareita pekonin ja viskisiirapin kera. Valtavat annokset ja suloinen miljöö, brunssilla pöytävaraus must.

Gopal

Gopal on Tampereen vanhin vegaaniravintola. Mopo lähtee käsistä jo intialaishenkisen buffetin salaattipöydässä. Sokerihiiren kannattaa suunnata Kuninkaankadun ravintolaan. Sen vegaaninen leivonnaisvalikoima vie jalat alta.

Kaffila

Keskustorin kupeessa sijaitseva Kaffila on keskustan söpöimpiä kahviloita. Erikoiskahvitkin saa kasvismaidoilla ja vitriinistä löytyy vegeä. Viikonloppuna tarjolla on kiva aamiaisbuffet hintaan 13,50 euroa.

Katukeittiö Leidi

Leidin sininen paku päivystää kesällä Tammelantorilla ja tapahtumissa. Kasvispainotteista street foodia, kuten falafelia ja leipäjuustocurrya. Itse tehty kombucha-juoma virkistää kesällä. Se on vähäsokerisempi, mukavan hapan versio simasta.

Los Pollos

Los Pollos on espanjalaishenkinen ravintola, joka keskittyy kanaruokiin. Kasvis- ja salaattipuoli on täydentynyt, ja listalta löytyy nyt esimerkiksi seitania. Makeansuolaisen, valtavan kanarieskan jälkeen voi nautiskella churroja terästetyn kahvin kera.

Leo

Luomuravintola Leo on kauppahallin kivoimpia lounaspaikkoja. Perjantaisin tarjoillaan poropastaa, josta on tullut ilmiö. Pasta on mukavan napakkaa, vaikka kyseessä ei ole italialainen ravintola.

Mimosa

Mimosa on Tampereen sympaattisin kahvila, jonka asiakaspalvelusta moni voisi ottaa oppia. Täältä saa vegaanisena niin vihiksiä, kotiruokaa kuin pullaakin. Tervetulleita ovat niin Tammelan mummot kuin taidelukion hipsterit.

Mokkamestarit

Mokkamestarit on kahvifriikin paratiisi. Takuuvarma paikka, kun haluat ostaa yksilöllisen kahvilahjan, kahvi- tai teevälineitä. Miljöö on persoonallinen, ja asiakkaat voivat itse käydä vaihtamassa vinyylejä levysoittimeen.

Neljä Vuodenaikaa

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa on pala Ranskaa Tampereella. Saat 10 eurolla kaupungin parhaan aamiaisen tai jumalaisen bistrolounaan. Raaka-aineet tulevat hallista ja keittiössä on fine dining -tason osaamista. Bouillabaisse on elämys, joka Tampereella kävijän on koettava.

Papu ja Pata

Lounaskahvila Papu ja Pata tarjoilee Kalevassa vegaanisen lounasbuffetin. Kotiruokaa markkinoidaan herkullisuus edellä, joten tänne löytävät niin raksaduunarit kuin hipsteritkin. Sinulle, joka kaipaat lapsuuden lohturuokia veganisoituina.

Pella´s Cafe

Pella´s on harvoja paikkoja, joissa keliaakikko herkuttelee sydämensä kyllyydestä. Suuri osa ihanista kakuista on gluteenittomia. Leipäpöydästä löytyy gluteenitonta leipää ja karjalanpiirakoita. Hyvä brunssi.

Sandro

En ole vielä testannut Ratinan Sandroa illalla, mutta viikonloppubrunssi on maistunut. Hiilihydraattiövereiden sijaan tarjolla on paljon ruokaisia salaatteja, yrttejä ja mausteita. Jälkiruokabuffetissa on monenlaista makeaa, palvelu mukavaa.

Suomalainen Klubi

Älä anna 70-lukulaisen miljöön hämätä. Suomalaisen klubin keittiössä kokkaa Tampereen fine dining -kärki. Upealla lauantaibrunssilla ei käsityön määrää ei säästellä. Säilykkeetkin tehdään itse, ja jälkkäripöydässä voi olla vanhanajan pullavanukasta.

Tallipihan kahvila

Tallipihan miljöö on kaunis kuin karamelli, samoin kahvilan vitriinin sisältö. Tarjolla on keittoja, salaatteja, leivonnaisia, erikoiskahveja ja glögiä. Maustetut ja terästetyt kaakaot ovat paikan erikoisuus. Malibukaakao on ihanan kasari.

Ahlman ravintola Anna arvostelu

Ahlmanin ravintola Anna

Herkkuostoksia kotiin

Ahlmanin tilapuoti

Ahlmanin tilapuodissa kaikki on niin tuoretta ja lähellä tuotettua kuin olla voi. Kaupassa myydään oman tilan lihaa, juustoa, jugurtteja, munia ja leivonnaisia. Ahlmanin miljöö on ihana. Täällä kaupunkilaislapsetkin pääsevät näkemään lehmiä.

Flinda

Kauppahallin juomapuoti Flinda on oluenystävän paratiisi. Putiikissa on parempi valikoima kuin Alkon oluthyllyllä. Täällä saa myös palvelua, toisin kuin marketeissa. Kun ostat Flindan kangaskassin, saat sitä näyttämällä alennusta.

Herkkuveräjä

Kauppahallin puodeista myös Herkkuveräjä ansaitsee hehkutusta. Myynnissä on monenlaista luomulihaa, jonka alkuperän jäljittäminen on helppoa. Puodissa toimii myös kaupungin pienin siipiravintola.

Juustosoppi

Kauppahallin Juustosoppi on Tampereen vanhin yksityinen juustopuoti. Täältä löydät niin kotimaiset juustot kuin herkut maailmalta. Myös lahjapakkauksia ja muita maitotuotteita.

Kalaherkut Nygren

Nygrenin kalatiski on tamperelainen ilmiö. Kauppahallin myymälästä löytyvät lohet, silakat, sinisimpukat, mateet ja turskankielet. Jouluruuhkaa helpotetaan livestriimauksella, jonka avulla vuoronumeronsa lähestymistä voi seurata Youtubesta.

Kauppahalli

Lihat, kalat, kasvikset, leivät, kakut, juustot…. ei ole kovin montaa asiaa, joita Tampereen kauppahallista ei saisi. Hallista löytyy myös lounasta moneen makuun. Testaa Pyörykkäbaarin jättimäiset lihapullat, 4 Vuodenajan bouillabaisse, Umamin sushit ja Leon luomucurryt.

Keittiöelämää

Culinaria Keittiöelämää on italialaisen ruoan ystävän mekka. Löydät täältä niin pestot, Martellin pastat, panettone-kakut kuin kokkausvälineet. Seuraa keittiöelämän Facebook-sivua, sillä päivitykset ovat melkoisia infopaketteja.

Tampereen kauppahalli iltahalli
Tampereen kauppahalli iltahalli
Tampereen kauppahalli iltahalli

 

14 Kommenttia

 1. Kiitos!Tästä!Voisiko tämän laittaa johonkin Tampereen ”virallisille” turistisivustoille?Aivan mahtavan positiivinen tiivistys upeista ravintoloista/kahviloista.Ja onhan niitä paljon!Voiko noista enää paremmin kertoa?
  Kävin aikanaan päivittäin Tammelantorin ruokaherkuilla ja erityisesti Gopalissa.Sen viehättävä pikkuterassi oli mahtava lounaspaikka kesäisin.Ja (lähes) kaikki ruoka gluteenitonta.Siellä oli jopa erikseen mainittu,jos ruuassa on gluteenia.Ihanaa vegaanista ruokaa!Hyvä Tampere!

 2. Hyvä ja kattava lista! Voisiko näihin lisätä vielä osoitteet, että tällainen ulkopaikkakuntalainen herkuttelija voisi tehdä ravintolasuunnitelmia helpommin ilman jatkuvas Googlettelua?

 3. Nämä paikat voisi laittaa suoraan google mapsiin, niin olisi helppo turistin löytää.

 4. Tervehdys kaikille ja kiitos kommenteista!

  Ensinnäkin Katille: Oletko tietoinen Hungry for Tampere -projektista, jossa minäkin olen mukana yhtenä ambassadorina? Kyseessä on Visit Tampereen projekti, jonka sivu löytyy täältä:

  https://visittampere.fi/hungry-for-tampere/

  Olen koonnut näitä vinkkejäni teemoittain myös tuolle sivulle. Lisäksi sieltä löytyy proggiksen muiden ruokalähettiläiden vinkkejä, jopa Chef Santeri Vuosaran kokemuksia keittiöstä kulissien takaa. Käykäähän lukemassa!

  Tuomas ja Anna: Lisään karttalinkit, jos jaksan. Nyt olen niin kipeä, etten sitä kykene tekemään. Blogi on kuitenkin vain palkaton harrastukseni, joten aina ei ole silmiä, aivoja ja resursseja tehdä tätä vimpan päälle virallisen ruokasivuston tyyliin. Jokaisen paikan kohdalla on kuitenkin jo linkki ravintolan koti/FB-sivulle, josta osoite löytyy, ehkä se vähentää googletusta. Toivottavasti löydätte herkkujen äärelle! 🙂

 5. Edit: Lisäsin listaan Broorin, joka on tullut Hatanpään valtatielle, paikkaan, jossa oli ennen legendaarinen Sorin Krouvi. Jep! 😀 Todella kiva paikka, joka meinasi flunssapöhössä unohtua. Käykääs testaamassa!

 6. KIITOS ONHAN MAINIO JUTTU.KOVA TYÖ TEHTY.KIITOS.MULLA KANS TÄRKEE TOI RUOKA.MUTTA YKS LISÄ OLEN KÄYNY KANS ILLASTAMASSA.ESIM TUULENSUUSSA OLI TALON VÄKI SE HENKI KOKO HENKILÖKUNNASSA.KIVA KÄYDÄ

 7. Pingback: Tampereen parhaat (lounas)ravintolat! | Optimismia ja energiaa

 8. Kiitos tästä, löytyi hyvä paikka tämän ansiosta!

 9. Tuleeko 2020 versio tästä aiheesta? Parhaat kahvilat ja ravintolat vuonna 2020?

  • Moikka! Itse asiassa kirjoitan uutta juttua juuri tällä hetkellä! Ja teen koosteen siis aina edellisen vuoden parhaista kokemuksistani. Tammikuussa 2020 ilmestyy siis lista vuoden 2019 suosikeistani. 🙂

 10. Välimeren ravintola Eflatun on mun uusi suosikki. Paras lounasbuffet!

  • Mut kutsuttiin juuri lounaalle tutustumaan tähän! Pitää säätää vauvavapaa keskipäivä ja mennä. Katselin FB:stä heidän kuviaan, ja hyvältä näytti. Paljon kaikenmoisia herkkutahnoja.

 11. EFLATUN on tämän hetken paras lounaspaikka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.