Cacciatore eli metsästäjän broileri

Broitsu ja anjovis ne yhteen sopii. No tuota, ei nyt ihan ensimmäisenä tulisi mieleeni. Mutta niin se vain on. Metsästäjän pata eli cacciatore saa juuri anjoviksesta sen jonkin, joka antaa kastikkeeseen täyteläisyyttä ja terää. Pidin tässä ruoassa erityisesti siitä, että mausteiden kanssa ei kikkailla. Vain rosmariinia, laakerinlehtiä, suolaa, sokeria ja pippuria. Anjovista kannattaa kokeilla rohkeasti, vaikka inhoaisit kalaa ja etenkin anjovista. Kastike ei todellakaan maistu kalalta. Siinä on erityinen, syvä, tomaatin makua korostava sävy.

uunikana kanavuoka

Cacciatore tehdään usein siivekkäistä, mutta kastikkeessa voi muhentaa myös lihaa, esimerkiksi lammasta. Käytimme pohjana tätä K-ruoan reseptiä, mutta laitoimme kaikkea taas paljon reilummin kuin ohjeessa. Käytä mahdollisimman suurta uunivuokaa, sillä pataan tulee runsaasti kasviksia.

1 kilo broilerin koipireisiä
1 suuri keltasipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
3 porkkanaa
purkillinen anjovisfileitä (noin 10 kappaletta)
1 tölkillinen kuorittuja säilyketomaatteja (400 grammaa)
250 grammaa kirsikkatomaatteja
2 ruokalusikallista tomaattipyrettä
2 desiä kalamataoliiveja
3 oksaa tuoretta rosmariinia
5 laakerinlehteä
öljyä kuullottamiseen
tilkka vettä
mustapippuria
suolaa
sokeria (lisää sokeria yhtä paljon kuin suolaa)

Jos käytät marinoituja koipireisiä, huuhdo marinadi huolellisesti pois lämpimässä vedessä. Leikkaa koipireidet kahtia nivelen kohdalta tukevalla veitsellä tai keittiösaksilla. Lorauta paistinpannuun öljyä ja kuullota broileria, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Nosta broilerit uunivuokaan.

Kuori valkosipulinkynnet ja sipuli. Murskaa valkosipuli ja pilko sipuli suuriksi lohkoiksi. Kuutioi varsiselleri pieneksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia hetki öljyssä pannulla. Hienonna anjovisfileet pieniksi paloiksi. Lisää anjovis, säilyketomaatit, tomaattimurska, laakerinlehdet, rosmariini ja mausteet kasvisten joukkoon. Lisää pari desiä vettä ja kiehauta. Halutessasi voit käyttää nesteenä myös punaviiniä.

Kaada kasviskastike vuokaan broilerin joukkoon. Kypsennä pataa uunissa mahdollisimman pitkään miedolla lämmöllä. Me muhensimme pataa noin 150-asteisessa kiertoilmauunissa yli kaksi tuntia. Voit peittää padan foliolla, jotta päällimmäiset kasvikset eivät kärähdä. Lisää kirsikkatomaatit joukkoon vasta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

kanavuoka kanapata
kanakastike kanavuoka kanapata
kanapata kanavuoka

Ja älkää kysykö, miksi ainesosaluettelo näkyy noin pienellä tekstillä. En minä tiedä, minä vain olen ja syön.

 

2 Kommenttia

  1. Finlaysonin alueelle avataan kevään aikana Bistro Fabric. Saas nähdä millanen paikka siitä tulee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.