Uusimmat tekstit

Bloggaus väsymyksestä, ärtymyksestä, pelosta ja kulmakarvoista

Ennen vanhaan blogikirjoitukset olivat enemmänkin otteita päiväkirjoista. Reseptit uppoutuivat jonnekin tunnelmoinnin keskelle. Sen ihmeempää asiaa ei aina ollut, ja se kerrottiin. Oli enemmän tunteita ja harhailevia ajatuksia, vähemmän mietittyjä artikkeleita, hakukoneoptimointia ja houkuttelevia otsikoita. Lukemisen kannalta mietityt jutut väliotsikoineen ovat miellyttäviä. Suosittelen sellaisten kirjoittamista omilla blogin kirjoittamisen kursseillani. Tänään rikon […]

Salaatti paahdetun päärynän ja juuston kera

Yritän etsiä tästä poikkeusajasta hyviä puolia, ja niitä on löytynyt. Tilaamme 90 prosenttia ruoasta kotiin, ja tilailun myötä olemme tutustuneet uusiin kauppoihin, ravintoloihin ja palveluihin. Yksi niistä on vihannestukku Vihannespörssi. Laatikollinen vihreää tuo inspiraatiota keittiöön Normaalioloissa Vihannespörssi toimittaa kasviksia, hedelmiä ja marjoja ymmärtääkseni vain ammattikeittiöihin. Jotta valtavat vihannesmäärät saataisiin pelastettua, […]

Helppo ja kaunis kevätfocaccia

”Katso tästä grafiikasta, mihin hallitsematon koronatilanne voi johtaa sinun kotikunnassasi”. Enkä katso. En ole huoleton, mutta en jaksa olla koko ajan ahdistunutkaan. Mieleni on niin täynnä numeroita, infografiikoita, riskiprosentteja ja tiedotustilaisuuksien alkamisaikoja, etten nyt jaksa. Sen sijaan minä haluan leipoa leipää. Jotain helppoa ja hyvää. Sellaista, joka ei vaadi loitsujen […]

Granola, maukas tapa hyödyntää pussien pohjat

Onko teillä muilla sellainen paha tapa, että kaappeihin kertyy jos jonkinlaisia siemen-, lese-, taateli- ja rouhepussukoita? Minulla on. Yritän parhaani mukaan kipata niitä aamupalajugurttiin, mutta pussit eivät tunnu tyhjentyvän. Mikä on granolan ja myslin ero? Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Antti Holma puhui mainiossa Auta Antti -podcastissaan kotitekoisesta granolasta, […]