Arvostelu: Pork and More parantaa makujaan kuin sika juoksuaan

Syvää etelää henkivä Pork and More on hyvä osoitus siitä, että ravintolalle on annettava aikaa kehittyä. Olen testannut paikan nyt kolme kertaa, ja Pork on parantanut linjaansa syksystä hienosti. Onneksi maltoin odottaa, enkä kirjoittanut arvostelua heti ensimmäisen käynnin jälkeen.

Pork and More kuuluu samaan Ravinteli-ketjuun kuin Bertha ja Huber.  Bertha edustaa kolmikon fiineintä siipeä, ja Pork on rennoin. Ravintolasta voi tilata noutoannoksia, ja lista henkii grillitunnelmaa: ribsejä, hampurilaisia ja hot dogeja. Hintataso on edullinen, kun ottaa huomioon, miten kovan luokan ammattilaiset ovat ravintolan takana.

Pitkä ja kapea ravintolasali voisi olla tukkoinen. Porkissa yksityiskohdat on keskitetty viisaasti baaritiskille. Pöydät ovat vaaleat ja sali melko pelkistetty. Katosta roikkuvat hauskat valokirjaimet korostavat taitavasti huonekorkeutta. Silmä poimii sieltä täältä hauskoja detaljeja. Ruokalista on kiinnitetty lankunpätkään, jonka toisella puolella on drinkkilista. Ja vaikka ruoan yhteydessä on kuulemma epähienoa puhua vessa-asioista, rohkaisen tutustumaan ravintolan vessoihin. Toisesta löytyy mielenkiintoista luettavaa viskin ystäville.

Ravintola Pork and More



Testasin Porkin ensimmäistä kertaa heti ravintolan auettua. Vakuutuin toimivasta konseptista ja kauniista miljööstä, mutta ruoka jäi kysymysmerkiksi. Testasimme häränrinnalla täytetyn leivän eli brisketin (16 e), hot dogin sour-kastikkeella (14 e), maissileivän (2 e) ja juustoranskalaiset (5 e). Odotellessamme napostelimme tiristettyjä possukuutioita (4 e), jotka sulivat suuhun. Hot dogissa oli mehevä itse tehty makkara, mutta se olisi kaivannut enemmän mausteita ja kostuketta kastikkeista. Brisketin leipä muistutti ihanalla tavalla köyhää ritaria, ja liha oli ensiluokkaista.


Lisukkeet sen sijaan olivat pettymys. Odotin saavani ranskanperunat, jotka menisivät kirkkaasti Tampereen kärkeen. Leukamme loksahtivat, kun eteemme tuotiin iso annos tavallisia poimuranskalaisia. Ranut olivat lötköjä, ja päälle kipattu juustokastike teki niistä mössöä. Varmistin vielä tarjoilijalta, ovatko perunat itse tehtyjä. Hämmästyin, kun tarjoilija kertoi perunoiden tulevan pakastimesta ja kehui niitä vilpittömän innostuneesti.

Maissikakkukaan ei ollut onnistunut. En ollut syönyt kyseistä herkkua aikaisemmin, eikä minulla ollut vertailukohtaa. Näykimme tummaksi kärähtänyttä, lievästi kerosiinille maistuvaa kakkusta ja mietimme, kuuluuko tämän maistua tältä.

Ensimmäisen käynnin jälkeen päätin antaa Porkille aikaa. Vaikka lisukkeet lässäyttivät fiiliksen, minulle jäi tunne, että ravintolan kannattaa antaa käynnistää toimintaansa rauhassa. Kiinnostuin Porkista uudelleen, kun lounastarjoilu aloitettiin, ja Facebook alkoi täyttyä herkullisen näköisistä kuvista. Siispä uusintakierrokselle ystävien kanssa.

Viereisessä pöydässä syötiin niin  ihanan näköistä hampurilaista (15 e), että tilasin samanlaisen. Seuralaiset päätyivät pulled pork -leipään, jonka täytteenä on coleslawia (14 e). Lisukkeiksi valitsimme paahdettuja papuja, coleslawia ja jälleen kerran maissileipää (kaikki  2 e).

Ravintolan laaja tequila-valikoima on maininnan arvoinen. Nyt ei kuitenkaan tehnyt teräviä mieli, vaan joimme olutta, viiniä ja Dr. Pepper -pohjaisen drinkin. Drinkki tarjoiltiin hauskasti lasitölkissä. Dr. Pepperin imelyys olisi voinut korostua vielä rohkeammin.


Ruoat, ah ja voih. Tällä kertaa olin varsin tyytyväinen. Hampurilainen oli yksi parhaita Tampereella syömiäni. Pidän yleensä krouvista sämpylästä, mutta nyt höyrytetty höttöleipä toimi kuin unelma. Pihvi oli loistava. Mauton jauhelihapihvi mediumina on inha. Tässä sen sijaan oli makua ja savuisuutta. Reilu juustoannos oli asetettu oikeaoppisesti kuuman pihvin päälle. Siinä se suli ihanasti kaikkien ainesosien joukkoon. Ainoastaan tomaatti oli hiukan raakaa.


Seuralaisteni pulled pork -annokset olivat valtaisat. Jos joku arvottaa ruoan annoskoon perusteella, niin se oli nyt kohdillaan. Liha oli mehevää, leipä jälleen kerran pehmeä ja rapsakka. Leivän välissä oli samaa coleslawia, jota tilasin lisukkeeksi. Punakaalista tehdyssä coleslawissa oli mausteena sinapin- ja unikonsiemeniä. Salaatissa olisi voinut olla hieman enemmän etikkaa, mutta pisteet persoonallisuudesta. Myös pavuissa olisi voinut olla vähän enemmän suolaa. Ilahduin löytäessäni papujen joukosta varsiselleriä. Minä rakastan sitä, vaikka aika moni muu vissiin ei.

Maissileipä maistui nyt aivan erilaiselta kuin ensimmäisellä testikerralla. Se oli pehmeä ja kermaisen täyteläinen. Ensimmäisellä kerralla leipä oli siis kärähtänyt, mikä pilasi maun.


Alle kymmenen euron jälkkärit houkuttelivat, mutta vatsa ei kerta kaikkiaan vetänyt enempää. Tasoittelimme ateriaa kahvilla. Saimme suuren pressopannullisen meksikolaisista pavuista paahdettua kahvia. Sumppi tarjoiltiin pienistä emalimukeista, jotka toivat mieleen lehmipaimenien iltanuotion. Sokeri oli tummaa.


Lounaskokemus sai minut lopullisesti Porkin puolelle. Kaverini tilasi leivitettyä kanaa linssien kera (12 e). Minä otin ohrasta ja savustetusta nauriista tehdyn puuron, joka tarjoiltiin häränrinnan, suppilovahveroiden ja pikkelöidyn nauriin kera (9 e).

Olisin syönyt annokseni lusikan sijaan mieluummin haarukalla, vaikka löysää risottoa markkinoidaankin puurona. Maku oli kuitenkin hieno. Puuro oli samaan aikaan kahvimaisen täyteläistä ja hieman kirpeää. Sienet ja pikkelöity nauris kevensivät liha-annosta sopivasti. Maukas ja mielenkiintoinen annos, josta annoin tarjoilijalle kehuja. Puuron mokkamaisuus oli kuulemma peräisin kuorimattomasta ohrasta. Kaverini kana oli pehmeää ja mehevää, leivitys rapea ja sopivan suolainen. Annoskoko oli lounaalle juuri sopiva.


En ole saanut aikoihin näin hyvää vastinetta rahoilleni. Näen edelleen unia Porkin hampurilaisesta, ja pidän siitä, että lounaassa yhdistetään raskaita raaka-aineita kokeileviin elementteihin. Palvelu oli kaikilla kolmella kerralla aktiivista ja mukavaa. Jos vielä ne pakasteranskalaiset heivattaisiin pois, sulaisin kuin juusto pihvin päälle.

Tuomio: Oivallinen hinta-laatusuhde. Hyvä yhdistelmä äijäilyä ja kunnianhimoista kokkaamista.

 

2 kommenttia

  1. Juurikin niin, erittäin hyvää vastineetta rahalle! Hyvää ja ajateltua ruokaa! Ilahduttavaa. Tosin olen käynyt vain lounailla, mutta mielelläni testaan vielä iltasaikaan 🙂

    • Suosittelen sitä hampurilaista todella lämpimästi. Ovat kovin tasalaatuisia monessa paikassa, mutta tämä erottui. Hyvin harvoin burgerin jälkeen jää sellainen olo, että ei hitto kun muuten olikin hyvää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*