Ravintola Trattoria Tampere arvostelu

Marras−joulukuun 2017 suositukset: Herkullisia illallisia, aamiaisia ja hävikkiruokaa

En ehtinyt kirjoittaa marraskuussa juttua kuukauden parhaista kokemuksista, tuotteista ja palveluista. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä joulukuu jäi tyngäksi ja koko loppuvuosi tuntui sulautuvan samaan pakettiin. Kohokohdat olivat ruokapainotteisia. Näistä löytyy suosikkeja niin ravintolafriikeille kuin piheille kotikokeillekin.

1. Ravintola Myllärit

Vietin ensimmäisiä bloggaajapikkujouluja marraskuussa. Kiva päivämme huipentui Ravintola Mylläreihin, jossa en ole käynyt kymmeneen vuoteen. Hinta-laatusuhde on oivallinen ja listalla konstailematonta, mutta laadukasta ruokaa. Etenkin viinilista yllätti positiivisesti, ja nautin täällä yhden parhaista edukkaista samppanjoista aikoihin.

la Myllärit Tampere arvostelu

2. Lapland Hotelin aamiainen

Testasin samoissa kinkereissä toista kertaa Tampereen Lapland Hotelin aamupalan. 17 euroa maksava aamiainen päihittää monet kalliimmat brunssit. Kokki valmistaa salissa omeletteja asiakkaiden toivetäytteillä. Buffetissa on aitoja pohjoisen makuja, kuten mustikkamehua, poronverestä tehtyä mustaamakkaraa ja tyrnimysliä. Kannattaa käydä, vaikka et majoittuisi hotellissa, joka on varsin mukava ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Lapland Hotel Tampere aamiainen kokemuksia

3. Ravintola Trattoria

Toiset bloggaajapikkujoulut juhlittiin jo parin viikon kuluttua. Majoituimme upeassa hotelli Tammerissa ja söimme illallista sen kellariravintolassa, italialaishenkisessä Trattoriassa. Kyseessä on S-ryhmän ravintola, mutta tässä tapauksessa se ei todellakaan ole miinus. Hinta-laatusuhde on hyvä ja pienet, tärkeät asiat kohdillaan: risotto on al denteä ja juoksevaa, juurekset napakoita, lihat mureita.

Listalla on nyt myös lajitelma italialaisia, jaettavia ruokia. Helpottaa annoskateutta, jos haluat maistella vähän kaikkea.

Ravintola Trattoria Tampere arvostelu

4. Jukolan Juuston kotimaiset cheddarit

Loppuvuoden parmesaanikohu sai minut karttamaan italialaista parmesaania. Haluan suosia entistä voimakkaammin kotimaisten lähi- ja pientilojen tuotteita. Paikkojen, joiden tilalle voin suurin piirtein itse lompsia katsomaan, millaisissa oloissa lehmät elävät.

Sain itsenäisyyspäivän juhliimme sponsorilahjana valikoiman Jukolan Juuston cheddareita, jotka on tituleerattu Suomen parhaiksi. Niissä on intensiivinen maku ja kaunis väri. Pitkään kypsyneissä Finnjävel- ja Vintage-cheddareissa on kunnon kiteisyyttäkin.

Tamperelaiset ovat kovasti kyselleet, mistä täältä saa Vintagea. Jukolan toimitusjohtaja Markku viestitteli, että kauppahallin Herkkuveräjästä.

Jukolan Juuston cheddar

5. Matsmart- ja Fiksuruoka -hävikkiruokakaupat

Löysin vuoden lopulla kaksi loistavaa verkkokauppaa. Ruotsalainen Matsmart ja kotimainen Fiksuruoka ostavat kauppojen ylijäämävarastoja. Siis tuotteita, joita ollaan poistamassa valikoimasta tai joiden päiväys lähestyy. Näistä verkkokaupoista voit tilata alennuksella ruokaa, joka menisi muuten häviksiksi. Käyttökelpoiset tuotteet kipattaisiin siis pahimmassa tapauksessa kaatopaikalle. Tätä en siedä, kuten kaikki hotellien buffeteja koskevan avautumiseni lukeneet tietävät.

Tilasin Matsmartista 11 kiloa erilaisia säilykkeitä, kuiva-aineita ja hygieniatuotteita. 7 euron postimaksuineen tilaus maksoi 30 euroa. Tilasin esimerkiksi pastaa, kvinoaa, pestoa, suklaata, maustekastikkeita, pesuaineita ja suihkusaippuaa. Kaikki oli priimaa. Miinusta vain siitä, että yhden shampoopullon korkki oli auennut paketissa.

Kaikkein parasta on Matsmart-surffailu viikonloppuna parin bissen jälkeen. Instastoryjani seuraavat taitavat tietää tämän, ja olen yllyttänyt ainakin Nainen ja artisokka -Annin molempiin nettikauppoihin parin viinilasillinen jälkeen. Hihhhihhhiihhh…..

kokemuksia Matsmartista

Meikäläisen loppuvuoden kohokohdat olivat siis maukkaita. Tsekkaa myös syyskuun suositukset, joista löytyy muun muassa kätevä appsi viime hetken kampaaja-aikaa kaipaavalle ja Tampereen mehevintä pizzaa sekä lokakuun parhaat herkullisine seitankebabeineen ja kaupungin paras K-kauppa.

 

2 Kommenttia

  1. Tuo meidän pikkujouluillallinen oli kyllä varsin onnistunut.

  2. Muistelen sitä pippurikastiketta ja samppista edelleen. Taas tuli automaattinen kuolareaktio, kun kirjoitinkin tosta kastikkeesta. Lääh lääh…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.