Uusimmat tekstit

Tuore keittiöpäällikkö uusi Franklyn listan

Tamperelainen kertoi viikonloppuna mielenkiintoisen ruokauutisen. Pian 10 vuotta Hallituskadulla toiminut Frankly on saanut uuden keittiöpäällikön Kalle Siukolan, joka on uusinut ravintolan listaa. Siukolan kerrotaan hankkineen kannuksensa muun muassa Pispalan Pulterissa ja Helsingin työväentalon Juttutuvassa. Miehen Stadin-aikojen innovaatioihin kuuluu Juttutuvan Härkäviikoilla tarjoiltu jättipurilainen, jossa oli yli kilo lihaa. Franklyn menuta luonnehditaan […]

Makuja ja tunnelmia Tampereen Ravintolapäivästä

Tänään pääsin nauttimaan Ravintolapäivästä ensimmäistä kertaa kunnolla. Yleensä olen ollut Ravintolapäivänä aina töissä. Ja on aivan eri asia tehdä tapahtumasta juttua kuin kierrellä kiireettömästi paikkoja ilman paineita kuvien onnistumisesta ja aikatauluista. Teimme täsmäiskun kotikaupunginosaamme Tammelaan. Alakerran naapurimme ovat ravintolapäiväveteraaneja. Heidän paikkansa on jonoista päätellen ollut aina älyttömän suosittu. Päätimmekin aloittaa […]

Simpukkapasta ja suklainen kirsikka-juustokakku

Ystävänpäivä, mikä ihana tekosyy syödä jälleen! Helmikuu on yksi parhaista kuukausista, on laskiaista, Runebergiä ja ystävänpäivää, kaikki aivan peräkkäin. Eilen teki mieli simppeliä merellistä pastaa. Tein ison kattilallisen simpukkapastaa ja jälkiruoaksi suklaalla maustettua kirsikka-juustokakkua. Taloutemme pätevämpi kokki kehui aidon tuntuisesti molempia ruokia, joten taisin ihan oikeasti onnistua. Simpukkapasta syntyy näin: […]

Kun homma ei mene niin kuin Strömsössä…

Mielestäni ruokablogeissa pitäisi puhua enemmän epäonnistumisista. En voi uskoa, että jokainen maallikkokokki onnistuu luomuksissaan aina täydellisesti, eiväthän ammattilaisetkaan onnistu. Blogeilla ei ole ravintoloista poiketen painetta markkinoida vain kokin onnistumisia. Epäonnistumisten jakaminen on mielestäni helpottavaa ja tekee huippuunsa tuunatuista ja photoshopatuista blogeista inhimillisempiä. Nostan hattua Kinuskikissalle, joka on julkaissut jopa kuvia […]